ACTIVITATS
Parc Arqueològic de Puig Ciutat
ACTIVITATS - Parc Arqueològic de Puig Ciutat

Parc Arqueològic de Puig Ciutat

General

Puig Ciutat és un jaciment que en la seva última fase, durant el període romà tardo-republicà, hauria fet funcions de guarnició militar o praesidia en el territori, en un moment d’inestabilitat com és la guerra civil entre Juli Cèsar i els partidaris de Pompeu (mitjans s. I aC). El jaciment compta, també, amb dues fases anteriors, una possiblement ibèrica (aprox. IV-II aC), molt arrasada per l’ocupació romana posterior, i una d’anterior, del bronze final/primera edat del ferro (aprox. mitjans s. IX-VII), que encara resta força desconeguda.

L’any 2010 s’inicia l’actual projecte de Puig Ciutat. Es planteja des de l’inici una planificació de les tasques arqueològiques, a partir de la exploració del jaciment i del seu entorn amb mètodes geofísics. S’hi integren progressivament diferents eines pel registre digital dels resultats de les excavacions.

Puig Ciutat és un projecte trans-disciplinar que té com a objectiu principal constituir un camp de proves per a l’aplicació de noves metodologies en Arqueologia i per a una difusió interactiva i comunitària de la informació.

El projecte es basa en la combinació de diferents mètodes de prospección geofísica i l’excavació en extensió de diverses de les estances detectades amb aquest sistema. Progressivament, s’integren diferents eines pel registre digital dels resultats de les excavacions (fotogrametries, sistemes d’informació geogràfica, etc.), que permeten optimitzar el temps i els recursos, tot facilitant la difusió dels resultats obtinguts.

El jaciment és visitable a travès d'uns plafons informatius. 

Si prefereixes un guia acompanyant, contacta amb nosaltres: 628 35 14 30 (Àngels Pujol)

Aquí pots fer una visita virtual. 

Com arribar: Des d'Oristà, CLICA AQUÍ

Geocalització a Google Maps: CLICA AQUÍ

 Persona de contacte: Consorci del Lluçanès

Telèfon: 93 8880050
Web: http://www.puigciutat.com
Correu: turisme@consorci.llucanes.cat