ACTIVITATS
Ç Trencada
ACTIVITATS - Ç Trencada

Ç Trencada

General

Al Lluçanès no tenim platges ni pistes d'esquí, l'Associació Ç trencada no us vendran esports d'aventura, només us oferiran la possibilitat de venir a passar un dia intens i poder així experimentar noves sensacions, acompanyats per guies del territori. La proposta és que tot gaudint del dia amb els amics o la família, a part d'oferir-vos la ruta que demaneu, podeu també conèixer un territori, una gent, una manera de fer, uns costums i una realitat que potser és ben diferent a la que vosaltres esteu acostumats.

Coneixereu, aprendreu, viureu, disfrutareu, riureu, caminareu, visitareu, experimentareu.

Rutes guiades: 

- BRUIXES I MÀGIA AL LLUÇANÈS:  Descobrireu el món de les bruixes en una de les comarques on aquestes han deixat més empremta. Prepareu-vos per escoltar llegendes que parlen de superstició, d'éssers fantàstics, d'ungüents màgics... Us proposem una ruta de mig dia passant per baumes, goles, ponts, serrats, indrets màgics i fonts, que ens aproparà a la dimensió que tenia la bruixeria entre els segles XVII i XX. A peu o en cotxe particular. El preu inclou ruta, visita guiada i possibilitat de dinar.

 - ROMÀNIC AL LLUÇANÈS: Al Lluçanès comptem una bona diversitat de construccions romàniques d'alt interès artístic tan per l'expert investigador com per l'aficionat entusiasta que busca saber una mica més de la història del nostre país, mentre gaudeix d'uns paisatges tranquils i plens de memòria.

- SEGUINT LES PASSES D'EN PEROT ROCAGUINARDA:  Perot Rocaguinarda va ser un dels bandolers més temuts de Catalunya a l'inici del segles XVII. Era el cinquè fill d'una família de pagesos del municipi d'Oristà, però com que no podia viure del mas es va fer bandoler. Amb aquesta ruta de mig dia descobrireu els rastres que ell i la seva quadrilla van deixar per la comarca. El recorregut es fa a peu i té una durada aproximada de 3 hores, amb la possibilitat d'acabar amb un bon dinar.

- SENDERISME AL LLUÇANÈS: L'altiplà del Lluçanès és ideal per la pràctica del senderisme; els camps de conreu, els boscos, les masies, i els petits poblets conviden a l'observació del món rural i d'aquest paisatge natural de gran interès. Té un perfil suau, rebregat per les rieres i els torrents, amb petits cims, veritables atalaies del Pirineu Orinetal, Montserrat i el Montseny. Oferim rutes guiades, amb temàtica històrica o simplement amb interès paisatgístic: rutes per l'Alt Lluçanès, ruta carlina, ruta dels bandolers, la ruta de la guerra de successió, el camí dels senyors de Lluçà, travesses entre pobles.

- TRANSHUMÀNCIA: Al llarg dels segles, la ramaderia sempre ha estat una important font de recursos per la pagesia: carn, llet i llana, entre d'altres, eren elements de primer ordre per al sosteniment familiar. La llana es feia servir per confeccionar matalassos, sarrons, samarres pels pastors i altra roba d'abric; llavors ningú es podia imaginar que la llana es convertiria en un dels elements principals per engegar la industrialització a Catalunya. La llana es va convertir a finals del segle XVII i XVIII en el motor d'una incipient indústria que, més endavant, hauria de canviar les estructures socials i econòmiques de Catalunya, parlem de la Revolució Industrial. El Lluçanès es va beneficiar enormement de l'increment de valor que va experimentar la llana, van ser uns anys de bonança econòmica tal i com podem veure a la gran quantitat de llindes de pedra dels portals de les cases, que portaven gravats l'any de construcció o renovació de les mateixes, circumstància que evidencia que el Lluçanès es guanyava bé la vida en aquells anys. Per què el Lluçanès es va beneficiar del comerç de la Llana? Veniu a gaudir de la ruta de Transhumància, i us n'explicarem tots els secrets.

- UN BON DIA AL LLUÇANÈS: El Lluçanès és un territori tranquil, que ofereix entorns impressionants. Si el voleu conèixer i descobrir les sorpreses que amaga, participeu d'aquesta ruta guiada. El recorregut us farà evocar temps passats, apropant-vos a les ermites romàniques, als molins, a les masies, a les pallisses o als ponts, i us convidarà a contemplar paratges naturals encisadors, fonts ombrívoles, baumes, goles i racons. Es pot realitzar durant tot l'any, a peu o en cotxe particular. Amb possibilitat d'acabar amb un bon dinar.Persona de contacte: Ç Trencada

Telèfon: 666 683 639
Web: http://www.ctrencada.net
Correu: rutesguiadesllucanes@gmail.com