QUÈ FER?
Cooltur
QUÈ FER? - Cooltur

Cooltur

General

Amb la ferma idea que la CULTURA ha de ser un BÉ UNIVERSAL, des de COOLTUR ofereixen un seguit de rutes en format GRATUÏT, el qual us podeu descarregar fàcilment des de la seva pàgina web, i que us poden ajudar a conèixer la història i la cultura de diferents punts del territori.

Rutes: 

- BATALLA D'ALPENS: Durant el segle XIX,al regne Espanyol hi va haver tres Guerres Civils, a causa de les lluites per a la successió del tro Espanyol i de les lluites de classes. Amb aquesta ruta us volem mostrar l’escenari d’una de les batalles més significatives que hi va haver durant la Tercera Guerra Carlina, en la que va morir el General Brigader Cabrinetty, i on les tropes carlines van obtenir una de les últimes victòries abans de perdre la Guerra.

- LLEGENDES A ALPENS: Una ruta en la que descobrireu algunes de les llegendes que encara avui en dia es conserven a Alpens. A més, a través d’aquesta ruta podreu gaudir d’alguns dels paisatges més bonics que us podeu trobar al terme municipal d’Alpens.

- BRUIXERIA A PRATS DE LLUÇANÈS: En aquest article hi podeu trobar un doble recorregut per a conèixer la Bruixeria a Prats de Lluçanès. En un dels recorreguts hi podreu descobrir la història de la Bruixa Napa, última bruixa de Catalunya. En l’altre recorregut hi descobrireu altres històries de Bruixeria que encara es conserven als voltants de Prats de Lluçanès.

- CARLINS A PRATS DE LLUÇANÈS: Prats de Lluçanès va ser on va començar la primera de les Tres Guerres Carlines, i es va convertir, ja des d’un inici, en un els punts més rellevants de la Catalunya Central. Amb aquesta ruta podreu descobrir alguns dels escenaris de les batalles més cruents que va viure aquesta població.

- CARLINS A SANT BOI DE LLUÇANÈS: Com la majoria de les zones més rurals, Sant Boi va ser un poble Carlí. Amb aquesta ruta us mostrarem alguns dels punts més rellevants que hi va haver durant les Guerres Carlines.

- LLEGENDES A SANT BOI DE LLUÇANÈS: Una ruta en la que anirem des de Sant Boi de Lluçanès fins al Santuari de la Mare de Déu dels Munts i on coneixerem les llegendes que encara es conserven a Sant Boi de Lluçanès.

- GORG NEGRE A SANT BOI DE LLUÇANÈS: Una ruta llarga pel camí del Sorreig, en la que anirem fins al Gorg Negre per a conèixer totes les llegendes de Bruixeria que s’han conservat en aquest punt tant amagat del Lluçanès.

- GORG NEGRE A SOBREMUNT: Una ruta en la que descobrireu totes les llegendes de Bruixeria que encara es conserven en un dels indrets més amagats del Lluçanès, el Gorg Negre. A més, en aquesta ruta podreu gaudir d’uns dels boscos més espectaculars de tot el Lluçanès.

- ROMÀNIC A SOBREMUNT: Una ruta en la que podreu conèixer els edificis Romànics que encara hi ha als voltants de Sobremunt. A més, durant el recorregut podreu gaudir d’unes vistes espectaculars de la Plana de Vic.

- LLEGENDES DE LLUÇÀ: Una ruta que combina el senderisme i la cultura, en la que podreu gaudir d’uns dels paisatges més emblemàtics del Lluçanès alhora que podreu conèixer algunes de les llegendes que encara es conserven a Lluçà.

- LLEGENDES DE BRUIXES A LA TORRE D'ORISTÀ: Una ruta en la que podreu gaudir d’una caminada als voltants de la Torre d’Oristà, i en el que descobrireu dues llegendes de Bruixeria, que encara es conserven en aquest municipi.

 Persona de contacte: Cooltur

Codi postal: 08587
Web: http://www.cooltur.org
Correu: info@cooltur.org