Museus i col·leccions - Centre d'Interpretació
Espai Perot Rocaguinarda
Museus i col·leccions - Centre d'Interpretació - Espai Perot Rocaguinarda

Espai Perot Rocaguinarda

Centre d'Interpretació

Adreça: C/ de les Escoles, 2
Codi postal: 08516
Municipi: OLOST
Telèfon: 93 888 02 11 / 620 837 150
Web: http://www.espairocaguinarda.cat/
Correu: lespairocaguinarda@gmail.com
Descripció:

La fascinant història d'un bandoler cavaller

L’Espai Perot Rocaguinarda ofereix una visió de conjunt de la figura del bandoler lluçanès, nascut a Oristà el 1582 i mort a Nàpols en data indeterminada. Per mitjà de textos, imatges, objectes i projeccions audiovisuals, l'equipament aborda aspectes relacionats no tan sols amb la biografia real del personatge històric de Rocaguinarda, sinó també la seva dimensió literària, que fa que sigui present en l’obra d’escriptors de renom com Cervantes, Lope de Vega, el Rector de Vallfogona,Verdaguer i Maragall, alguns dels quals eren contemporanis del mateix bandoler.

L’Espai també ofereix un recorregut per la vessant llegendària de Rocaguinarda, a través de la qual el bandoler esdevingué –fins i tot en vida seva- un personatge mitificat, que la cultura popular convertí en una mena de Robin Hood a la catalana, amb fama d’honrat i justicier.

Tampoc no hi falten referències als boscos del Lluçanès i a d’altres indrets de Catalunya que van ser escenari, entre els segles XVI i XVII, de les accions de Rocaguinarda i la seva quadrilla.

L'equipament tampoc no passa per alt la figura –possiblement fictícia- de Mercè de Pecanins, la promesa del bandoler, que simbolitza el lligam entre Rocaguinarda i Olost, un lligam que té la seva plasmació més popular en la parella de gegants del municipi, que també es poden veure a l’Espai.


Horari d'obertura

Diumenges: de les 10:00 a les 14:00 hores

Concertar visites fora d'aquest horari (mínim 5 persones)

Visites guiades

Entrada general: 3€
Grup de més de 15 persones: 2€
Nens de 5 a 12 anys : 1.5€