Quatre notes del què T'ESPERA al Lluçanès

“El Lluçanès està ple de racons, indrets, paisatges, menjars, olors, històries per expli-car i camins per recórrer”
Durant els mesos d’estiu que acostumen a coincidir amb els mesos que ens permetem una mica de descans, podem gau-dir, com ho fan aquells que venen de fora, de casa nostra.
Per els més atrevits, hem presentat la nova col·lecció de 12 rutes de senderisme de dificultat exigent disponibles al web i amb tracks descarregables. Per els que us agradi agafar la bicicleta de muntanya teniu també l’opció de des-carregar-vos les rutes i tracks de 8 rutes de btt. Estem treballant perquè en breu, pugueu disposar de la mateixa col·lecció amb itineraris familiars i aptes per a tots els nivells.
Si ets més amant del patrimoni arquitectònic, saps que estem farcits d’esglésies, ermites, criptes, castells, safarejos públics, així com museus i centres d’interpretació (Bruixeria a Sant Feliu Sasserra i Espai Rocaguinarda a Olost). Durant l’estiu podràs gaudir a més de les visites guiades durant la campanya d’excavació a Puig Ciutat on hi estaran treballant juntament amb un grup de la Universitat d’Edimburg.
Si en canvi vols perdre’t pels racons naturals i paisatgístics més destacats, és el moment de refrescar-te a fonts, rieres i descansar sota l’ombra dels nostres arbres monumentals, cingles i balmes o seguir la Ruta dels Miradors del Lluçanès.
A més segur que no et perdràs totes les festes i tradicions que ens representen i que moltes d’elles tenen lloc durant aquesta època.
Tot aquest patrimoni el començarem a ordenar i promocionar a través del pla director de patrimoni que iniciarem a finals d’any així com durem a terme les actuacions previstes de la carta del paisatge per conservar el paisatge on volem viure i respirar.
Existeix una gran varietat de productes agroalimentaris de proximitat que anirem promocionant per donar-los a conèi-xer. Però quina millor manera que explicar el nostre territori a través de la gastronomia i els comerços i mercats? Tenim molts restaurants, bars i cafeteries que ofereixen productes lcoals i de qualitat. A més, hem dissenyat la Ruta del Pa i de la Llet que dóna a conèixer explotacions agràries i que són visitables.
Per aquells que vénen de més lluny i necessiten descansar al Lluça-nès, poden escollir entre 86 allotjaments de tot tipus (allotjaments rurals, hotels, hostals, fondes, pensions, habitatges d’ús turístic, apartaments, càmpings, cases de colònies i una nova àrea d’autocaravanes).
Conscients de que tenim molt per oferir, estem plantejant una nova pàgina web per poder explicar tot allò que tenim i fem, així com diferents campanyes de comunicació a les xarxes soci-als per oferir el nostre territori des de les marques de turisme de qualitat i sostenible.

Des del projecte Turisme i Patrimoni, et podem oferir:
Assessorament, seguiment, dinamització i formació del teu projecte turístic.
A més, ens dediquem a la creació i millora de producte turístic, a accions de promoció i comunicació dels recursos que tenim, a ordenar i gestionar el patrimoni cultural del Lluçanès, i a coordinar-nos amb els ajuntaments i agents turístics per desenvolupar línies turístiques al territori.

Enviat per Maria Faura